Kungälvs kommun, Trygghet och Stöd

Beskrivning

Utförarenheten bildades våren 2008. Uppdraget för enheten är att utveckla hemmaplanslösningar för Barn- och ungdom som är i behov av särskilt stöd.

Målet är att:

  • Tidigt kunna möta ungdomar i riskzonen
  • Minska köpt öppenvård
  • Korta ner institutionsboende
  • Ge mer stöd på hemmaplan
  • Effektivare behandlingsmetoder

Arbetet genomförs i nära samverkan mellan IFO, skolan, samt Trygga Ungdomsmiljöer (TUM). En viktig del i arbetet är att kunna möta varje individ med optimala former för stöd och behandling. Syftet är att stärka barnet, föräldrar och omgivning för att skapa förutsättningar för trygghet och utveckling i eller nära hemmiljön. Utförarenheten arbetar på uppdrag av barn- och ungdomsenheten (bistånd), skolan och föräldrar/barn/ungdomar på service. Enheten fungerar som en kraftfull resurs för barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Enheten arbetar både med serviceinsatser och biståndsbedömda insatser och arbetar även med ungdomstjänst och LUL. Tillsammans med BOU (barn och ungdomsenheten) kartlägger vi brukarbehov och skapar gemensamma insatser på hemmaplan. Vi arbetar även med insatser i förebyggande syfte och med tidiga insatser.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara intensiv och strategisk behandling med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk för att förhindra placeringar samt förkorta vårdtiden för redan placerade ungdomar. Utförarenheten ska präglas av en mångfald i behandlingsutbudet och flexibilitet, utifrån de behov som brukarna har. Vi arbetar utifrån systemteoretisk värdegrund. Insatser kan ske på många olika sätt; arbeta med barnets/ungdomens nätverk, arbeta med stödsamtal, arbeta med familjesystemet, ofta i team tillsammans med kollegor, delta i och leda olika strukturerade behandlingsprogram, fungera som kontaktperson etc. Att utveckla evidensbaserade metoder och följa forskning ingår också i enhetens uppdrag. En naturlig del i arbetat är nära samverkan med skolan och Trygga ungdomsmiljöer. Detta innebär också att vi kommer att arbeta strategiskt för barn i yngre åldrar i förebyggande syfte i samverkan med familjecentral, familjehuset, BVC samt MVC.

Vi söker nu en medarbetare som ska kunna arbeta i helheten med fokus på familjebehandling.

Helg- och kvällstjänstgöring kan ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Lämplig utbildning är som socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Att du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, har kunskap om socialtjänstlagen samt goda färdigheter inom dokumentation är meriterande. Att du också har erfarenhet av arbete på utförarsidan med barn/ungdomar och föräldrar är mycket meriterande. Påbyggnadsutbildningar såsom steg 1, återfallsprevention, utbildning i stödgruppsverksamhet för barn/ungdom och föräldrar, trappansamtal och KIBB är meriterande.  

Du kommer att arbeta på en enhet med ett tydligt uppdrag; att ge mer stöd på hemmaplan. Arbetet kommer att ställa stora krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och nytänkande. Du ska vara intresserad av att medverka i den fortsatta utvecklingsprocessen inom enheten och med andra aktörer. Arbetet ställer stora krav på egenansvar och självständighet inom uppdraget. Lyhördhet inför beställarna och uppdraget samt en god förmåga att anpassa insatserna till barnets och familjernas behov är en förutsättning för arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/527
Kontakt
  • Maria Gustafsson, 0702-219038
Facklig företrädare
  • Ulf Liljeros, Vision, 0303-239392
  • Terés Zachrisson, Akademikerförbundet SSR, 0303-239185
Publicerat 2022-09-26
Sista ansökningsdag 2022-10-18

Tillbaka till lediga jobb