Kungälvs kommun

Beskrivning

Kungälv är en växande och dynamisk kommun och våra projekt finns i många varierande miljöer från stad och mindre orter till landsbygd och kust. I Kungälv ska det vara gott att leva och det arbetar vi gemensamt för varje dag.

Vi inom Planenheten i Kungälv är idag ett ambitiöst, engagerat och glatt gäng på 15 personer. Teamkänslan är stor och vi tar alla ansvar för och bidrar till att vi levererar på våra uppdrag och ständigt utvecklas professionellt på olika sätt – och att vi har roligt när vi gör det! 

Vi söker under ordinarie kommunekologs föräldraledighet en vikarierande kommunekolog som tillsammans med oss andra kan bidra till Kungälvs utveckling och till en god och hållbar livsmiljö i dagens samhälle och för kommande generationer. Du kommer att vara specialist och ingå i Planenheten tillsammans med översiktsplanerare, samhällsplanerare, landskapsarkitekt och planhandläggare.

Arbetsuppgifter

Som kommunekolog arbetar du med skogsvård, naturvård, vattenvård, skydd av livsmiljöer och arter, karteringar och andra beslutsunderlag, besvarar remisser och samrådshandlingar. En annan stor del av dina arbetsuppgifter kommer handla om att författa texter av olika slag, både i form av myndighetshandlingar men också beskrivande texter och bedömningar. Du bidrar med ekologisk kompetens i arbetet med exploatering, fysisk planering, miljö- och bygglovsärenden. Viktiga uppgifter under perioden är rapportering av LONA-projekt och samordning av arbetet med invasiva arter.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med flera enheter inom förvaltningen. Hög kompetens, bra bemötande och service samt en rättssäker myndighetsutövning är en viktig grund för vårt arbete.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med inriktning på biologi, ekologi eller naturvård och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du får gärna ha kunskaper i miljörätt, främst miljöbalkens avsnitt om skydd av områden. Att du är kommunikativ, serviceinriktad och bekväm i din roll som kommunens företrädare är viktigt. Du behöver också vara noggrann och strukturerad i ditt dagliga arbete. Du är van att arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ och vi ser gärna att du har vana att arbeta i och leda projekt. Du trivs med att samarbeta och har lätt för att göra dig förstådd både muntligt och skriftligt. Du bör ha förmågan att skapa förtroende genom sakligt, korrekt och empatiskt bemötande. Det är därför viktigt att du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift samt klarar att författa dokument som håller vid en juridisk prövning.

Du tar eget ansvar för att självständigt driva dina ärenden och processer framåt. Vi söker dig som är trygg i dig själv och som kan göra objektiva och sakliga bedömningar utifrån tillgängliga fakta. En stor del av myndighetsarbetet innebär kontakter av olika slag, det är därför viktigt med god pedagogik och ett professionellt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För tjänsten behöver du ha B-körkort.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/425
Kontakt
  • Anna Hedlin, 0303-238000
Facklig företrädare
  • Dag Svensson, Naturvetarna, 0303-239457
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb